Sungurlu Atatürk Meydanı’nda düzenlenen etkinlik Kur’an tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı. Türkiye Kızılay Derneği Sungurlu Şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen programda, Sungurlu Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri ile çok sayıda vatandaş yer aldı; katılımcılar, Gazze’ye destek mesajları verdi.











Kızılay Sungurlu Şube Başkanı Kerim Mandıralıoğlu, programda yaptığı konuşmada Gazze’deki insani duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mandıralıoğlu, Gazze’de yaşanan insani krize vurgu yaparak, Küresel Sumud Filosunu desteklediklerini ve filonun insanlık onurunu savunma çabasını selamladıklarını ifade etti. Mandıralıoğlu, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen destekçilere atıfta bulunarak, Gazze halkının direnç ve sabrına dikkat çekti; uluslararası tepkilerin ve tutumların eleştirildiği konuşmada, katılımcılardan da zulme karşı duruş göstermeleri istendi.
Mandıralıoğlu, etkinlikle zulme karşı farkındalık oluşturmayı ve Gazze’ye destek mesajı iletmeyi amaçladıklarını belirtti. Program, yapılan dualarla sona erdi.





